Als je niet op tijd verhuist, kun je het niet meer….

Mijn vrouw en ik naderden de leeftijd van 70 jaar en we merkten aan onze kennissenkring dat verhuizen een te groot probleem kan worden als je te lang wacht. Dus… een appartement zoeken in de omgeving waar we wilden wonen. Eerst zoeken op internet en dan ter plaatse gaan kijken. We kozen voor het appartementencomplex naast de apotheek in Son: kleinschalig, in het centrum, modern en met uitzicht op genoeg groen. Wat wil je nog meer?

In voorgaande woonplaatsen was ik ook actief op maatschappelijk gebied en dat wilde ik na de betaalde banen( directeur ROC Ter Aa en inspecteur bij het beroepsonderwijs) ook in Son en Breugel blijven doen. Tot onze verrassing kwam de burgemeester op bezoek bij ons 50 jarig huwelijk (wat mooi dat dat in Son en Breugel nog kan!) en die adviseerde contact op te nemen met de SeniorenRaad.

De SeniorenRaad behartigt de belangen van alle 55-plussers op het gebied van wonen, zorg, welzijn, veiligheid, communicatie enz. Het bleek een complexe organisatie te zijn, die ook nog eens gebrek aan menskracht heeft in vrijwel alle werkgroepen die zich richten op een van de werkterreinen. En er worden bovendien telkens nieuwe items aangedragen die relevant zijn voor de senioren. Inmiddels ben ik penningmeester van het bestuur en lid van de werkgroep wonen. Er gebeurt heel veel in Son en Breugel. Op veel terreinen kunnen we meedenken en adviseren. En we hebben meer mensen nodig die mee willen doen. Misschien iets voor u? Mail naar voorzitter@seniorenraadsonenbreugel.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *