COLUMN: BURENDAG

Op dit moment, schrijvend aan deze column, wijst de thermometer buiten 34 graden aan. Af en toe plakt mijn hand aan het papier waarop de eerste zinnen over de jaarlijkse Burendag verschijnen, met daarbij de fijne herinneringen aan de keren, alweer een aantal jaren geleden, waarin we zelf als buren deelnamen. Zowel corona als slecht weer gooiden daarna roet in het eten. Hopelijk zijn de omstandigheden dit jaar beter.
Contact met medebewoners van een straat of plein is er doorgaans wel al kan ik me voorstellen dat dit in een dorp vanzelfsprekender is dan in een grote stad. Overal woont iedereen achter de eigen voordeur en zoekt zijn of haar ontspanning bij een (sport)club of als lid van een of meer van de vele verenigingen die ons dorp rijk is.

Juist dan wordt het aantrekkelijk om elkaar als buren een keer per jaar te ontmoeten en eventuele nieuwe bewoners nader te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje. De kinderen genieten op hun eigen manier en dragen bij aan de gezelligheid en contacten.

Ik wens alle deelnemers aan de Burendag van 24 september a.s. een zonnige en geslaagde dag.