COLUMN: HANG DE VLAG MAAR UIT!

Het is stil in Son en Breugel. Rustige supermarkten, overal parkeerplaatsen voor de auto, het ontbreken van het vrolijke straatgeluid van spelende kinderen. Maar nog even, dan keert de levendigheid weer terug.

Op de agenda voor september staat een aantal gebeurtenissen met stip. Te beginnen 16 september, de beëdiging van burgemeester Hans Gaillard voor zijn 4e en laatste termijn in ons dorp.

Aan de daarop volgende dag, 17 september, hoeft niemand te worden herinnerd. Dag van de bevrijding in 1944. Ondanks de nog geldende aan corona gerelateerde beperkingen, zal deze dag zeker weer feestelijk gevierd worden.

21 september is een dag die onze bijzondere aandacht vraagt: Wereld Alzheimer Dag. Dit jaar valt deze dag samen met Prinsjesdag. Vrijwilligers van Alzheimer Nederland kozen als thema  ‘De vele gezichten van dementie’. Deze gemotiveerde helpers weten als geen ander dat aandacht vaak het sleutelwoord is.
Daarom tenslotte ook aandacht voor 25 september! Voor iedereen de gezelligste dag van het jaar: Burendag. Het is een ideale gelegenheid om samen met vertrouwde en nieuwe buren, jong en oud, te praten en te spelen onder het genot van muziek, een hapje en een drankje.