ER OP UIT IN CORONATIJD

Vier het Leven gaat dit najaar daar waar mogelijk, voorzichtig weer culturele activiteiten organiseren. Hun deelnemers ontvangen de komende maanden per post of telefonisch het programma-aanbod voor hun regio.

Zij houden zich tijdens het uitgaan aan de richtlijnen van het RIVM en hebben daarnaast vanuit Vier het Leven aanvullende coronarichtlijnen opgesteld zie: www.4hetleven.nl  Door de coronamaatregelen kan de beleving van het uitje anders zijn. Zij vinden het belangrijk dat de deelnemers en vrijwilligers hiervan op de hoogte zijn, zodat zij een bewuste keuze kunnen maken om wel of niet deel te nemen aan een Vier het Leven-activiteit.

Coronatoegangsbewijs voor activiteiten vanaf 25 september

Vanaf 25 september is een legitimatie- en een coronatoegangsbewijs (een vaccinatiebewijs, een negatieve coronatestuitslag of een herstelbewijs) verplicht in o.a. alle horecagelegenheden, theaterzalen, concertzalen en bioscopen.

Programma
Het programma kan afwijken van wat men van Vier het Leven gewend is. Dit heeft te maken met de op dat moment geldende coronamaatregelen. Zij hebben rekening te houden met verschillende factoren die regionaal kunnen verschillen, zoals het aanbod per theater. Nog niet alle theaters zijn opgenomen in het programma en nog niet alle genres zijn beschikbaar. De aanvangstijden en de plaatsen in het theater kunnen anders zijn. Ook is het aantal voor Vier het Leven beschikbare kaarten misschien niet altijd toereikend. Zij gaan hun best doen een eerlijke toewijzing van de uitjes te realiseren. Indien een deelnemer op de reservelijst komt, wordt hij of zij hierover geïnformeerd. 

Horeca
Zij kunnen nog geen zekerheid geven over de mogelijkheden in de foyer. Dit beleid is sterk afhankelijk van de coronamaatregelen op dat moment. Het kan zijn dat je een drankje in de zaal krijgt of dat je toch gebruik kan maken van hun gererveerde zitplaatsen in de foyer. 

Pauze
Veel voorstellingen hebben in deze periode geen pauze. Dit kan per voorstelling en per theater verschillen. 

Begeleiding
Afhankelijk van de situatie wordt een deelnemer alleen of samen met een andere oudere begeleid. 

Gezondheidscheck
Bij het ophalen zal de vrijwilliger een paar korte vragen stellen aan de gast over zijn of haar gezondheid. Indien op alle vragen “nee” kan worden geantwoord, gaan ze gezellig met je uit. Indien je als deelnemer wel klachten hebt, gelden hun algemene voorwaarden voor annulering.