Start cursussen computer- en internetgebruik

SonenBreugelVerbindt is, in samenwerking met Bibliotheek Dommeldal, gestart met het verzorgen van 3 computercursussen voor beginners en gevorderden. De cursussen zijn gratis voor inwomers van Son en Breugel.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in de bibliotheek in het Dommelhuis.

Klik & tik de Basis

Een cursus voor beginners waarin de basisbeginselen van computergebruik worden geleerd, o.a. het gebruik van het toetsenbord en de muis. Verder komen aan bod: het vinden van de juiste informatie of goede websites op internet, inlogprocedures, enzovoorts.
De cursus bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten op woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur.

Klik & Tik internet en e-overheid

Een cursus waarin je o.a. je vaardigheden met gebruik van het internet verder verbetert. Verder uitgebreid aandacht voor overheidswebsites en het gebruik van DigiD.
De cursus bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten op donderdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur.

Klik & Tik de tablet

In deze cursus leer je de basis van het werken met een tablet, zoals aanzetten, opladen, vegen, typen en oefenen met internet, e-mailen en foto’s maken. Verder extra aandacht voor veiligheid op het internet en het gebruik van Wifi buitenshuis.
De cursus bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten op donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur.

Aanmelden voor één van de cursussen
kan telefonisch bij de Bibliotheek in het Dommelhuis (Kerkplein 5), telefoon 0499 473033, of schriftelijk met een aanmeldingsformulier dat te verkrijgen is bij de balie van de Bibliotheek.
Je kunt ook het formulier invullen op de website van SonenBreugelVerbindt.
Voor méér informatie kijk op: www.sonenbreugelverbindt.nl. Word Wereld wijzer

Comtuputerspreekuur

Iedere woensdag van 16.00-17.00 uur wordt er een computerspreekuur gehouden in de Bibliotheek in het Dommelhuis.
Hier kun je terecht met vragen over het gebruik van computer, tablet en smartphone, het gebruik van nationale en lokale overheidsdiensten, enz.
De Digidokters helpen graag o.a. bij het gebruik van het patiëntenportaal (MijnGezondheid.net, app MedGemak) het maken van een afspraak bij de huisarts en nog veel meer. Een afspraak maken is niet nodig; je kunt zo binnenlopen. En het is gratis!

 Docenten van SonenBreugelVerbindt zijn aanwezig om jou uitleg te geven.

 

 

Workshop Mijn gezondheidsnet en Medgemak:

In deze workshop leert u in een kleine groep in te loggen op en het gebruiken van patiëntenportaal MijnGezondheid.net en de MedGemak app. De workshop duurt 2,5 uur.