ONBEPERKT VAN ABBE

Dichtbij huis probeert het Eindhovense Van Abbemuseum  om haar collectie Hedendaagse Europese kunst op vele manieren voor iedereen toegankelijk te maken. Goed om te weten: op diverse dagen is het museum met speciale rondleidingen geopend voor mensen met een vorm van beperking. Het Onbeperkt Van Abbe-aanbod bestaat uit rondleidingen voor iedereen die nieuwsgierig is: of je nu blind of slechtziend bent, doof of slechthorend, of te maken hebt met afasie of Alzheimer. Eventuele begeleiders zijn gratis welkom.

Rondleidingen

  • zondag 11 september, 16 oktober, 13 november en 11 december een multizintuiglijke rondleiding voor blinden en slechtzienden van 14.00 – 16.00 uur
  • maandagen 12 september, 10 oktober, 14 november en 12 december, ‘Onvergetelijk’ is een aangepaste rondleiding van 14.00 – 15.30 uur voor mensen met Alzheimer en hun mantelzorgers.
  • Extra: Op maandag 19 september vindt van 14:00 – 16:00 uur een extra rondleiding ‘Onvergetelijk’ plaats i.v.m. Wereld Alzheimer dag (21 september). De rondleiding én museumticket zijn enkel op 19 september gratis. Graag aanmelden via reserveringen@vanabbemuseum.nl .
  • zondag 6 november: rondleiding van 14.00 – 15.30 uur voor doven en slechthorenden in gebarentaal.
  • maandag 3 oktober en 12 december van 13.00 – 15.00 uur de rondleidingen ‘Spraakmakend’ voor mensen met afasie.

‘Onvergetelijk Van Abbe’ is een samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam, geïnspireerd op het Meet Me at MoMA-programma van het Museum of Modern Art in New York.
Over alle mogelijkheden is veel meer te vertellen, maar alles staat uitgebreid beschreven op de website van het museum. Klik op de homepage https://vanabbemuseum.nl op programma en vervolgens op onbeperkt van abbe. Op de betreffende dag van uw keuze kan via de knop RESERVEER geboekt worden.

Faciliteiten
Goed om te weten is dat er twee invalidenparkeerplaatsen zijn naast de hoofdingang aan de Stratumsedijk 2 in Eindhoven. Voor assistentie kun je 040-238 1020 bellen. Het museum zelf is goed toegankelijk met rolstoelen, rollators of scootmobielen. Er zijn twee rolstoelen in het museum aanwezig die gereserveerd kunnen worden via kassabalie@vanabbemuseum.nl . In de hal van het museum zijn voor wie dat wil klapstoeltjes te leen. Wie met een hulphond komt, mag deze – mits aangelijnd – meenemen bij de rondleiding. In het auditorium is een ringleiding aanwezig.

Entree en reserveren
Individuele bezoekers zijn samen met hun mantelzorger welkom.  De rondleiding is gratis, maar een museumticket is vereist. Eén begeleider per persoon mag gratis naar binnen. Zij kunnen online een ticket bestellen. Kies hiervoor een ticket voor kaarthouders.