Themaochtend “Dementie”

Themaochtend 24 juni 2022

De werkgroep Welzijn van de Seniorenraad organiseert iedere vrijdag in De Boerderij in Breugel een koffieochtend. Alle senioren van Son en van Breugel zijn dan van harte welkom. Op de vierde vrijdag van de maand, de zogenaamde themaochtend, wordt – met uitzondering van de maanden juli en augustus –  gesproken over een onderwerp dat voor senioren belangrijk of interessant is.

Op 24 juni, de vierde vrijdag van de maand juni, was het onderwerp: dementie.
Diny Nooijen, verbonden aan Alzheimer Nederland, hield daarover een interessante en boeiende voordracht. Ter sprake kwamen o.a.: Hoe herken je dementie en Hoe ga je om met mensen met dementie. Ook sprak zij over het Alzheimercafé.
In Eindhoven dat elke derde maandag van de maand vanaf 19 uur in het Summa College aan de Willem de Rijkelaan 3 in Eindhoven. Het B.O.S Café (Best-Oirschot-Son) is op de vierde woensdag van de maand in Zalencentrum ’t Zand aan de Bestseweg 52 in Oirschot.  Je hoeft je niet van te voren aan te melden.
Wil je hierover meer inlichtingen, neem dan contact op met Thea van den Hurk-Sturme, t.sturme@alzheimervrijwilligers.nl, tel. 06-5352 0600 (voor Eindhoven) of met Sandra Conijn, alzheimercafe.bos@alzheimervrijwilligers.nl, tel. 06-1590 0476 (voor B.O.S)

Veel meer informatie over het onderwerp dementie kun je vinden op:
www.alzheimer-nederland.nl of bel tussen 09.00 en 23.00 uur met het gratis nummer 0800-5088.