Met vrijwilligerswerk gezonder en gelukkiger

 

In het Seniorenjournaal (http://www.seniorenjournaal.nl) lazen wij afgelopen maand dat ouderen die vrijwilligerswerk doen zich over het algemeen gezonder, gelukkiger voelen en een lagere kans op depressieve symptomen hebben..

Het bericht kwam van de GGD West-Brabant naar aanleiding van een onderzoek vanuit de Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Brabant. “Deze relatie wordt deels verklaard door verhoogde eigen regie en zingeving.”

De GGD West-Brabant merkt op dat hier kansen liggen om de gezondheid van ouderen te behouden of te bevorderen en dat geldt voor inwoners in elke gemeente.

Wie nog niet actief is en zich in zou willen zetten voor een van de ouderenorganisaties in onze gemeente kan hiervoor contact opnemen met het secretariaat van de Seniorenraad Son en Breugel (zie colofon op deze pagina).
Vertegenwoordigers van de KBO’s, PVGE, HOi-Huis zitten in het bestuur van de Seniorenraad.  Een andere optie is om eens te kijken naar de vacatures op https://www.levsonenbreugel.nl/lokaal-aanbod/vrijwilligerswerk/vacaturebank-vrijwilligers .