Dit voorjaar (april 2017) hield de Seniorenraad een enquête over de veiligheid in ons dorp.

Veiligheid
Naar aanleiding van de voorjaarsenquête 2017 (Veiligheid) formuleerde de Seniorenraad enkele aanbevelingen en besprak deze met de gemeente en de politie.

Camerabewaking
Tom Thalhammer: “De politie presenteerde cijfers over criminele activiteiten op of rond de parkeerplaatsen 17 Septemberplein en achter de Rabobank gedurende de periode 2016 tot nu. Er is daar zo weinig criminaliteit, dat camerabewaking niet nodig blijkt. Er bestaan landelijk strikte normen voor camera’s in de publieke ruimte (privacy). Daarnaast kosten aanschaf en exploitatie van zulke bewakingssystemen veel geld. De Seniorenraad dringt dan ook niet verder aan op zo’n systeem. We gaan ervan uit dat onze respondenten die om camerabewaking vroegen, hier begrip voor hebben en gerustgesteld zijn.”

Andere onderwerpen
Wat de andere onderwerpen betreft, wordt verder naar oplossingen gezocht. Het gaat dan om de bereikbaarheid van de politie, de onderhoudstoestand van trottoirs en de handhaving door de BOA’s. Op verzoek van de Seniorenraad wordt ook onderzocht hoe (on)veilig Son en Breugel werkelijk is.
Essentieel blijft de voorlichting aan de burgers (onder wie de senioren) over alles wat met veiligheid in ons dorp te maken heeft. Daar hoor je in de toekomst zeker meer over.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.