Veiligheid in Son en Breugel

Op 28 november behandelde de commissie Algemene Zaken van de gemeenteraad de Nota Integrale Veiligheid Son en Breugel 2019-2022. Deze nota vormt de basis voor de veiligheidsaanpak voor de komende vier jaren. De SeniorenRaad vindt het verstandig in te spreken, opdat de onder de senioren bestaande wensen de nodige aandacht krijgen. Dit artikel is geschreven vóór die datum, maar wordt gepubliceerd daarna. Wij kunnen jou dus niet melden welke reactie wij gekregen hebben, maar moeten ons beperken tot de hoofdlijn van onze inspraak.
Wij wijzen er op dat veel senioren zich soms onveilig voelen en dat het nodig is, daar met het beleid rekening mee te houden. Verschillende voor senioren belangrijke onderwerpen worden maar mager behandeld in de nota. Bijvoorbeeld de bereikbaarheid en aanrijtijd van de politie, de bereidheid aangiften te doen, slecht begaanbare trottoirs en betere handhaving door politie en BOA’s.
Jammer genoeg wordt er voor 2019 geen derde BOA voorgesteld en als die er op termijn komt, dan zou zijn takengebied vooral in het buitengebied kunnen komen te liggen. Wij breken een lans voor snel een nieuwe BOA met accent op handhaving in het dorp.
Overigens staan er ook veel goede zaken in de nota. Wij zijn verheugd dat er aangekondigd is, dat wij bij overleg over de uitvoering betrokken zullen worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.